Opis
Przecier z dyni
Masa netto:660g
Producent: Krokus
Naturalny przecier dyniowy to wszechstronny produkt, który można wykorzystać w wielu daniach, zarówno wytrawnych, jak i słodkich. Oto kilka pomysłów na jego zastosowanie:
Zupy krem – baza do kremowej zupy dyniowej z bulionem i przyprawami.
Sosy i puree – dodatek do sosów i puree jako zagęszczacz lub kremowa baza.
Placki i naleśniki – dodaj do ciasta na naleśniki, placki lub gofry.
Ciasta i muffiny – użyj w chlebku dyniowym, ciastach czy muffinkach.
Desery i kremy – baza do musów, budyniów, jogurtów i dyniowego pie.
Smoothie – połącz z owocami i przyprawami, aby uzyskać kremowe smoothie.
Chlebki i bułeczki – dyniowy dodatek do pieczywa.
Risotto – kremowe risotto z dyni, bulionem i parmezanem.
Makaron – baza do sosów do makaronu z dynią i śmietaną.
Dania dla dzieci – zdrowe puree lub dodatek do innych potraw.
Składniki:
Składniki: przecier z dyni (100%)
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 114kJ/27kcal |
Tłuszcz: | 0g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 0g |
Węglowodany: | 6,1g |
W tym cukry: | 2,8g |
Błonnik: | 0g |
Białko: | 0,6g |
Sól: | 0g |
Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 dni.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Krokus
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.