Opis
Powidła wiśniowo-jabłkowe bez dodatku cukru
Masa netto: 310g
Producent: Krokus
Produkcja powideł bez dodatku cukru wymaga cierpliwości i staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki temu udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych zawartych w owocach niż w powidłach przygotowywanych w domu. Powidła wiśniowe bez cukru są gładkie z lekko wyczuwalnymi cząstkami wiśni.
Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, powidła wiśniowo – jabłkowe są wyraźne w smaku. Przebija się intensywny smak wiśni, co jest niewątpliwą zaletą tych powideł.
Składniki:
Powidła wiśniowo-jabłkowe bez dodatku cukru
Wartość odżywcza w 100ml produktu:
Wartość energetyczna: | 365 kJ/87 kcal |
Białko: | 1,3 g |
Tłuszcz: | 0,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
Węglowodany: | 19 g |
w tym cukry: | 14 g |
Sól: | 0 g |
KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw
Czesław Caryk Spółka Jawna
Pająków 25B, 26-704 Przyłęk
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.