Opis
PASTA GOCHUJANG CHILLI CZERW.-OFOOD- 500g*20/ AL57
Masa netto:500
Producent: O’FOOD
Znakomita, gęsta pasta gochujang z papryczek chilli, produkowana przez jedną z wiodących koreańskich marek - Chung Jung One (Daesang). Ostra pasta paprykowa stanowi jeden z niezbędnych i niepodrabialnych elementów kuchni koreańskiej. Przygotowana z naturalnie fermentowanej pasty sojowej, papryki gochugaru oraz pełnowartościowego brązowego ryżu, odznacza się głębokim, złożonym smakiem, łączącym w sobie wyrazistą pikantność, łagodną słodycz, dużą dawkę umami oraz subtelny, wędzony finisz. Wzbogacona syropem z tapioki oraz aromatycznymi warzywami, takimi jak czosnek i cebula, sprawdzi się zarówno jako składnik sosów, marynat czy zup, jak i samodzielny dip czy smarowidło. Pasta gochujang jest wprost stworzona do doprawiania dań mięsnych, mącznych oraz wszelkich potraw duszonych. Nie może zabraknąć jej w wielu popularnych koreańskich specjałach - kiszonki kimchi, gulaszu gochujang jigae czy słodko-ostrych klusek tteokbokki. Dla miłośników pikantnych przypraw i autentycznych koreańskich smaków, pasta gochujang nie będzie miała sobie równych. Zastosowania są nieskończone!
- Tradycyjny składnik kuchni koreańskiej: do kimchi, bibimbap i tteokbokki.
- Dodawać do zup, gulaszy, marynat i sosów dla pikantno-słodkiego, głębokiego smaku.
- Można używać jako bazę do dipów i dressingów.
Składniki:
Syrop z tapioki, Woda, Brązowy ryż, Czerwona papryka w proszku, Sól, Alkohol (dla zachowania świeżości), Soja, Czosnek, Cebula
Warto��ć odżywcza produktu w 100g:
| Wartość energetyczna: | 901,1kJ / 215,7 kcal |
| Tłuszcz: | 2,9 |
| w tym kwasy tłuszczowe: | 0,7 |
| Węglowodany: | 43,5 |
| W tym cukry: | 26,1 |
| Błonnik: | |
| Białko: | 3,9 |
| Sól: | 15,76 |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce
Kraj pochodzenia: Korea Południowa
Producent: DAESANG CORPORATION – 26 Cheonhodae-ro, Dongdaemun-gu, Seoul, 130-706 Korea
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.