Opis
Olej ryżowy
Masa netto:500ml
Producent: Oleofarm
Olej ryżowy otrzymywany jest z otrąb ryżowych i wyróżnia się delikatnym, żółtym kolorem oraz neutralnym smakiem i zapachem. Jest powszechnie stosowany w kuchni azjatyckiej. Doskonale nadaje się do smażenia, gdyż w małym stopniu wchłaniany jest przez potrawy na nim przygotowane. Dzięki temu dania zachowują swój oryginalny smak. Można go stosować również na zimno, jako dodatek do sałatek, surówek oraz wszelkiego rodzaju sosów i dressingów.
Składniki:
Olej ryżowy rafinowany.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 3386 kJ/824 kcal |
Tłuszcz: | 92g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 92g |
Węglowodany: | 0g |
W tym cukry: | 0g |
Błonnik: | 0g |
Białko: | 0g |
Sól: | 0g |
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Może wytrącić się naturalny osad. W niskiej temp. może zmieniać konsystencję na stałą.
Kraj pochodzenia: UE
Producent: Oleofarm sp. Z o.o. ul. Mokronoska 8 Wrocław 52-422
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.