Opis
PIĘĆ PRZEMIAN Mieszanka chleb z orzechami włoskimi 500g
Masa netto:500 g
Producent: Pięć Przemian
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z orzechami włoskimi.
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lubmasłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnikana 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Składniki:
mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, orzechy włoskie 13%, mąka teff, płatki teff, siemię lniane brązowe, pestki słonecznika, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól.
orzechy
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 1528 kJ / 365 kcal |
Tłuszcz: | 17 |
w tym kwasy tłuszczowe: | 1,8 |
Węglowodany: | 39 |
W tym cukry: | 2,1 |
Błonnik: | 17 |
Białko: | 12 |
Sól: | 1,7 |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Simpariko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.