Opis
PIĘĆ PRZEMIAN Mieszanka chleb z pestkami dyni 500g
Masa netto:500 g
Producent: Pięć Przemian
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni.
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Składniki:
mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13% mąka teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
orzechy
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 1559 kJ / 373 kcal |
Tłuszcz: | 15 |
w tym kwasy tłuszczowe: | 2,4 |
Węglowodany: | 39 |
W tym cukry: | 1,7 |
Błonnik: | 15 |
Białko: | 16 |
Sól: | 1,7 |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Simpariko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.