Opis
PIĘĆ PRZEMIAN Mieszanka chleba bezglutenowego wysokobiałkowego 420g
Masa netto:420g
Producent: Pięć Przemian
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba wysokobiałkowego
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Składniki:
płatki owsiane bezglutenowe, białko bobu, mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, łuska babki jajowatej, siemię lniane brązowe, nasiona chia, sól himalajska.
Produkt może zawierać orzechy
Wartość odżywcza produktu w 100g:
| Wartość energetyczna: | 1429 kJ/ 341 kcal |
| Tłuszcz: | 7,6g |
| w tym kwasy tłuszczowe: | 2,1g |
| Węglowodany: | 34g |
| W tym cukry: | 1,8g |
| Błonnik: | 20g |
| Białko: | 25g |
| Sól: | 2,2g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia:
Producent: Simpatiko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.