Opis
Makaron niski indeks glikemiczny PENNE
Masa netto:250g
Producent: POL-MAK S.A.
Makaron o BARDZO NISKIM indeksie glikemicznym, który:
JEST ŻÓŁTY - (nie brązowy jak makarony pełnoziarniste)
SMAKUJE JAK ZWYCZAJNY MAKARON - (nie jak pełnoziarnisty)
NIE ROZGOTOWUJE SIĘ - gotuj do 7 minut
INDEKS GLIKEMICZNY 38 - makaron pełnoziarnisty ma IG 55
SPRAWDZONA RECEPTURA - stworzona przez naukowców z Lubelskiego Uniwersytetu Przyrodniczego DLA KOGO MAKARON NISKI IG 38? To produkt dla wszystkich, a w szczególności:
DIABETYKÓW
Węglowodany o niskim indeksie glikemicznym pomagają zachować stabilny poziom cukru we krwi.
Makaron POLMAK NISKI IG 38 to źródło błonnika, który pomaga kontrolować poziom insuliny/glukozy we krwi.
SPORTOWCÓW
Makaron POLMAK NISKI IG 38 zawiera wysoką ilość białka, które pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej.
Kolejną zaletą makaronu jest duża zawartość błonnika, która zapewnia zdrowy układ trawienny i sprawia, że ??czujesz się lekko.
ODCHUDZAJĄCYCH SIĘ
Dbając o linie, nie musisz rezygnować z makaronu podczas stosowania diety. Wysoka zawartości białka w makaronach POLMAK NISKI IG 38, pomaga przedłużyć uczucie sytości, co z kolei pomaga kontrolować masę ciała.
INSULINOOPORNYCH
Dzięki określonemu poziomowi indeksu glikemicznego w makaronie POLMAK NISKI IG 38 możesz przewidzieć reakcję organizmu po posiłku.
Składniki:
MĄKA ŁUBINOWA, MĄKA DURUM, BŁONNIK OWSIANY, GLUTEN WITALNY
PSZENICA, ŁUBIN, OWIES GLUTEN WITALNY, W ZAKŁADZIE PRZETWARZANE SĄ JAJA
""
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 626 kJ/149 kcal |
Tłuszcz: | 2,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 1,3 g |
Węglowodany: | 20 g |
W tym cukry: | 0,9 g |
Błonnik: | 5,7 g |
Białko: | 7,8 g |
Sól: | 0,02 g |
W suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.
Kraj pochodzenia:POLSKA
Producent: POLMAK
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.