Opis
Makaron 8-jajeczny do sosów
Masa netto:250g
Producent: Reno
Makarony domowe „Gospodyni” 5-cio jajeczne i 8-jajeczne, produkowane są wyłącznie z naturalnych składników (z bardzo dobrej, grubej mąki oraz ze świeżych jaj) bez konserwantów i substancji chemicznych. Dzięki naturalnemu wybarwieniu jajami, makarony posiadają blado-słomkowy odcień, różny w zależności od rodzaju i grubości ciasta, które wyrabiane jest w warunkach atmosferycznych (bez stosowania podciśnienia i utwardzaczy). Makarony suszone są w długim procesie stacjonarnym, dzięki czemu zachowują swoją naturalną kruchość.
Gotować w osolonej, wrząacej wodzie 8-10 minut.
Składniki:
mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej;
świeże jaja (min 38%) 8 szt/kg mąki.
Gluten
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 1640 kJ/397 kcal |
Tłuszcz: | 4,2g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 1,35g |
Węglowodany: | 71,8g |
W tym cukry: | 2,28g |
Błonnik: | 2,8g |
Białko: | 15,4g |
Sól: | 0,01g |
Gotować w osolonej, wrząacej wodzie 8-10 minut.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Reno S.C. Wytwórnia Makaronów J. Chudek J. Baraniec
Jaworze, Średnia 299
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.