Opis
Herbata biała mayo cytryna-róża-pigwa
Masa netto:50g
Producent: Roger
Herbata Mayo z cytryną i różą o smaku pigwy, jest herbatą liściastą białą wytwarzaną z młodych liści zbieranych wczesną wiosną. Krzewy herbaciane są chronione przed słońcem, aby nie zaczęły dojrzewać i nie nabrały koloru. Zebrane pączki poddaje się zabiegom suszenia i delikatnej fermentacji, bez zwijania.
Napar z białej herbaty wyróżnia się delikatnością i subtelnym aromatem.
Herbata biała pobudza i odświeża umysł, dzięki czemu ma wielu zwolenników na całym świecie. Powstaje z najmłodszych listków herbaty. Dzięki natychmiastowemu suszeniu zachowuje najważniejsze walory młodych listków herbaty.
Białą herbatę parzy się w temperaturze wody 70-85°C. Zaleca się użycie 1-2 łyżeczek herbaty na filiżankę (ok. 120-150ml) wody. Czas parzenia powinien wynosić 2-5 minut, w zależności od intensywności smaku, którego się chce uzyskać.
Składniki:
Herbata biała liściasta, skórka cytryny (2%), płatki róży (0,6%), aromat pigwy.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | |
Tłuszcz: | |
w tym kwasy tłuszczowe: | |
Węglowodany: | |
W tym cukry: | |
Błonnik: | |
Białko: | |
Sól: | |
Białą herbatę parzy się w temperaturze wody 70-85°C. Zaleca się użycie 1-2 łyżeczek herbaty na filiżankę (ok. 120-150ml) wody. Czas parzenia powinien wynosić 2-5 minut, w zależności od intensywności smaku, którego się chce uzyskać.
Kraj pochodzenia: Chiny
Producent: ROGER Sp. z o.o.
ul. Pogonowskiego 5/7
90-745 Łódź
Polska
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.