Opis
SAM MILLS Makaron bezglutenowy kukurydziano-ryżowy Świderek 400g
Masa netto:400g
Producent: Sam Mills
Makaron bezglutenowy kukurydziano-ryżowy SamMills to idealny wybór dla tych, którzy chcą prowadzić zdrowy tryb życia i cieszyć się smakiem makaronu. Starannie zbilansowana kombinacja kukurydzy i ryżu zapewnia gładką konsystencję i nietuzinkowy smak.Instrukcja przygotowania makaronu:
Na 100 g makaronu zagotuj 1 l wody, dodaj sól do smaku.
Do wrzącej wody dodaj makaron.
Gotuj na dużym ogniu przez ok. 10-12 min (zalecany czas), bez pokrywki, od czasu do czasu mieszając.
Po upływie czasu gotowania odcedź makaron i opłucz ciepłą wodą.
Podawaj na gorąco według uznania.
Składniki:
Mąka kukurydziana 60%, mąka ryżowa 40%.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
| Wartość energetyczna: | 1477 kJ / 348 kcal |
| Tłuszcz: | 0,6 g |
| w tym kwasy tłuszczowe: | 0,1 g |
| Węglowodany: | 79 g |
| W tym cukry: | 0,8 g |
| Błonnik: | |
| Białko: | 5,6 g |
| Sól: | 0,001 g |
Przechowywać w suchym miejscu.
Kraj pochodzenia: Rumunia
Producent: Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.