Opis
Makaron bezglutenowy Sanletti Penne
Masa netto:340g
Producent: Incola
Bezglutenowy makaron penne z 100% mąki kukurydzianej. Doskonały dla osób na diecie bezglutenowej. Zachowuje kształt i smak po ugotowaniu. Idealny do sosów i zapiekanek!
Zagotuj litr wody na każde 100 gram makaronu. Do gotującej się wody dodaj sól, według własnego smaku. Wrzuć makaron i zamieszaj. Gotuj w odkrytym garnku przez 10-12 minut. Odcedź makaron i użyj według ulubionego przepisu.
Składniki:
Mąka kukurydziana
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 1466 kJ/345 kcal |
Tłuszcz: | 0,8g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 0,2g |
Węglowodany: | 79g |
W tym cukry: | 1g |
Błonnik: | 0g |
Białko: | 5,5g |
Sól: | 0,01g |
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Gluten Free Solutions Poland Sp. z o.o. ul. Komorowicka 110, Bielsko-Biała 43-301
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.