Opis
Mąka żytnia pytlowa
Masa netto:1 kg
Producent: To Ta!
Mąka pytlowa jest idealna do przygotowywania zakwasu na żur. Mąka żytnia nadaje mu charakterystyczny kwaśny smak i lekko orzechowy aromat. Technologia produkcji tej maki sięga już średniowiecza. Od wieków sprawdzona jako doskonała do wypieku podpłomyków, chlebów, prowadzenia zakwasów czy do kiszenia na staropolski żur, niewątpliwie nr jeden w Polsce.
Składniki:
Ziarno żyta
Zawiera gluten.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 1382 kJ/328 kcal |
Tłuszcz: | 2,0g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 0,4g |
Węglowodany: | 59,8g |
W tym cukry: | 4,1g |
Błonnik: | 15,0g |
Białko: | 10,1g |
Sól: | |
Przechowywać w suchym i chóldnym miejscu
Kraj pochodzenia:
Producent: P.H.U.P. "K.W.S. Żabczyńscy" Sp. z o.o. ; ul. Młyńska 7, 08-450 Łaskarzew, NIP: 826-19-75-133
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.