Opis
Czekolada gorzka ze stewią Torras
Masa netto:100g
Producent: Torras
Czekolada gorzka słodzona stewią, bez dodatku cukru białego. Czekolada gorzka jest znakomitym źródłem magnezu, potasu i żelaza. Zastosowanie stewii całkowicie eliminuje cukier w produkcie. Brak glutenu, oleju palmowego oraz użyte naturalne aromaty to tylko kolejne jej atuty.
Składniki:
Składniki: miazga kakaowa (miejsce pochodzenia: spoza UE), substancje słodzące (erytrytol, glikozydy stewiolowe 0,027%), tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna słonecznikowa), naturalny aromat waniliowy. Masa kakaowa min. 60%. Nadmierne spożycie może spowodować efekt przeczyszczający. Zawiera substancje słodzące.
Produkt może zawierać orzechy, sezam i soję.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 1729 kJ / 420 kcal |
Tłuszcz: | 38g |
w tym kwasy tłuszczowe: 23g |
Węglowodany: | 35g |
W tym cukry: | 1,0g |
Błonnik: | 17g |
Białko: | 7,0g |
Sól: | 0,09g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Producent: Mercatare Michał Zbyszewski
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.