TRAPA Czekolada biała bez dodatku cukru 90g

Kategorie: TRAPA Przekąski \ Czekolady
Cena widoczna po zalogowaniu.
Oznaczenia
Kod kreskowy
8410679234521
Kod PCN
1806329000
Logistyka
Jednostka podstawowa
szt.
Waga
0.1 kg
Opis



TRAPA Czekolada biała bez dodatku cukru 90g


Masa netto:90g
Producent: Trapa
Czekolada biała bezglutenowa bez cukru 90 g Trapa
Opcja bezcukrowa dla miłośników białej wersji czekolady. Ulubiony smak, ale o zmniejszonej ilości kalorii.Linia czekolad bezcukrowych marki TRAPA słodzona jest maltitolem – słodzikiem należącym do grupy polioli (inne poliole to przykładowo ksylitol i erytrytol). W porównaniu do cukru białego ma znacznie niższy indeks glikemiczny, co z pewnością docenią osoby z cukrzycą lub insulinoopornością. Jego kaloryczność określa się na poziomie 40% niższym od cukru białego, więc stanowi dobrą alternatywę dla osób dbających o linię lub starających się zrzucić nadprogramowe kilogramy.

Składniki:
Substancja słodząca (maltitol), tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, masło, emulgator (lecytyna sojowa, polirycynooleinian poliglicerolu), aromat. Zawiera naturalnie występujące cukry. Nadmierne spożycie może mieć działanie przeczyszczające. Bez glutenu.
Zawiera nabiał i soję. Może zawierać orzechy.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna:
2017 kJ / 487 kcal
Tłuszcz: 34 g
w tym kwasy tłuszczowe:
21 g
Węglowodany: 57 g
W tym cukry: 10 g
Błonnik:
Białko: 5,9 g
Sól: 0,19g


Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Chronić przed zapachami i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Idealna temperatura przechowywania: 14-21oC.

Kraj pochodzenia: Hiszpania
Producent: Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B