TRAPA Czekolada mleczna z migdałami bez dodatku cukru 100g

Kategorie: TRAPA Przekąski \ Czekolady
Cena widoczna po zalogowaniu.
Oznaczenia
Kod kreskowy
8410679234545
Kod PCN
1806329000
Logistyka
Jednostka podstawowa
szt.
Waga
0.11 kg
Cechy
Flagi:
Opis

TRAPA Czekolada mleczna z migdałami bez dodatku cukru 100g


Masa netto:100g
Producent: Trapa
Fuzja wysokiej jakości mlecznej czekolady z chrupiącymi migdałami. Opcja dla wszystkich tych, dla których sama czekolada to za mało.

Zawartość kakao minimum 30%. Certyfikowany produkt bezglutenowy.

Linia czekolad bezcukrowych marki TRAPA słodzona jest maltitolem – słodzikiem należącym do grupy polioli (inne poliole to przykładowo ksylitol i erytrytol). W porównaniu do cukru białego ma znacznie niższy indeks glikemiczny, co z pewnością docenią osoby z cukrzycą lub insulinoopornością. Jego kaloryczność określa się na poziomie 40% niższym od cukru białego, więc stanowi dobrą alternatywę dla osób dbających o linię lub starających się zrzucić nadprogramowe kilogramy.

Składniki:

Substancja słodząca (maltitol), tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, miazga kakaowa, migdały (6%), masło, emulgator (lecytyna sojowa), aromat. Zawartość kakao minimum 30%. Zawiera naturalnie występujące cukry. Nadmierne spożycie może mieć działanie przeczyszczające. Bez glutenu.
Zawiera nabiał i soję. Może zawierać orzechy.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna:1958 kJ / 473 kcal
Tłuszcz: 34 g
w tym kwasy tłuszczowe: 19 g
Węglowodany: 55 g
W tym cukry: 6,5 g
Błonnik:
Białko: 6,2 g
Sól: 0,13



Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Chronić przed zapachami i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Idealna temperatura przechowywania: 14-21oC.

Kraj pochodzenia: Hiszpania
Producent: Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B