Opis
TRAPA Czekolada mleczna z migdałami bez dodatku cukru 100g
Masa netto:100g
Producent: Trapa
Fuzja wysokiej jakości mlecznej czekolady z chrupiącymi migdałami. Opcja dla wszystkich tych, dla których sama czekolada to za mało.
Zawartość kakao minimum 30%. Certyfikowany produkt bezglutenowy.
Linia czekolad bezcukrowych marki TRAPA słodzona jest maltitolem – słodzikiem należącym do grupy polioli (inne poliole to przykładowo ksylitol i erytrytol). W porównaniu do cukru białego ma znacznie niższy indeks glikemiczny, co z pewnością docenią osoby z cukrzycą lub insulinoopornością. Jego kaloryczność określa się na poziomie 40% niższym od cukru białego, więc stanowi dobrą alternatywę dla osób dbających o linię lub starających się zrzucić nadprogramowe kilogramy.
Składniki:
Substancja słodząca (maltitol), tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, miazga kakaowa, migdały (6%), masło, emulgator (lecytyna sojowa), aromat. Zawartość kakao minimum 30%. Zawiera naturalnie występujące cukry. Nadmierne spożycie może mieć działanie przeczyszczające. Bez glutenu.
Zawiera nabiał i soję. Może zawierać orzechy.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
| Wartość energetyczna: | 1958 kJ / 473 kcal |
| Tłuszcz: | 34 g |
| w tym kwasy tłuszczowe: | 19 g |
| Węglowodany: | 55 g |
| W tym cukry: | 6,5 g |
| Błonnik: | |
| Białko: | 6,2 g |
| Sól: | 0,13 |
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Chronić przed zapachami i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Idealna temperatura przechowywania: 14-21oC.
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Producent: Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.