Opis
Bezglutenowy chleb jasny 250g
Masa netto:250g
Marka: WISO
Miękki jasny chlebek bezglutenowy to prawdziwy skarb dla wszystkich, którzy muszą lub chcą unikać glutenu, ale nie chcą rezygnować z przyjemności jedzenia świeżego, puszystego pieczywa. Ten chlebek świetnie sprawdza się zarówno na słodko, jak i na słono. Z masłem i domową konfiturą na śniadanie, z hummusem i warzywami na lunch albo jako baza do mini kanapek na przyjęcie. Można go też lekko podpiec w tosterze, by nabrał chrupkości na zewnątrz, zachowując miękki środek.
Składniki:
woda, tapioka (skrobia z manioku), skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, błonnik bambusowy, mąka ryżowa, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik z babki płesznik, białko ryżu, drożdże, cukier, sól.
Może zawierać: jaja
Wartość odżywcza produktu w 100g:
| Wartość energetyczna: | 1100 kJ/262 kcal |
| Tłuszcz: | 8,1g |
| w tym kwasy tłuszczowe: | 0,6g |
| Węglowodany: | 41g |
| W tym cukry: | 8,8g |
| Błonnik: | 9g |
| Białko: | 1,7g |
| Sól: | 0,84g |
Przechowywać w chłodnym. suchym miejsc. Należy spożyć w ciągu 24 godzin po otwarciu.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Ultraeuropa Sp. z o.o. 43-378 Rybarzowice, ul. Bielska 41
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.