Opis
Bezglutenowy chleb wieloziarnisty 250g
Masa netto:250g
Producent: WISO
Miękki wieloziarnisty chlebek bezglutenowy to prawdziwy skarb dla wszystkich, którzy muszą lub chcą unikać glutenu, ale nie chcą rezygnować z przyjemności jedzenia świeżego, puszystego pieczywa. Ten chlebek świetnie sprawdza się zarówno na słodko, jak i na słono. Z masłem i domową konfiturą na śniadanie, z hummusem i warzywami na lunch albo jako baza do mini kanapek na przyjęcie. Można go też lekko podpiec w tosterze, by nabrał chrupkości na zewnątrz, zachowując miękki środek.
Składniki:
woda, tapioka (skrobia z manioku), skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy,nasiona słonecznika (6%), brązowe siemię lniane(3%), skrobia kukurydziana, błonnik bambusowy, mąka ryżowa, proso (2%), substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma ksnatanowa), złote siemię lniane (2%), białko ryżu, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), drożdże, błonnik z babki płesznik, mak (2%), cukier trzcinowy, sól, syrop cukru skarmelizowanego.
Może zawierać: jaja
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 1202 kJ/288 kcal |
Tłuszcz: | 12g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 1,1g |
Węglowodany: | 35g |
W tym cukry: | 7,5g |
Błonnik: | 12g |
Białko: | 4,6g |
Sól: | 1g |
W chłodnym suchym miejscu
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Ultraeuropa Sp. z o.o. 43-378 Rybarzowice, ul. Bielska 41
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.