Opis
Błonnik bambusowy
Masa netto: 150g
Producent: Witpak
Błonnik bambusowy polecany między innymi do przygotowywania ciastka na słodkie i wytrawne wypieki (np. biszkoptów, ciastek, ciateczek, chleba, placuszków, bułek, pierogów, tortilli, klusek). Podczas wyrabiania ciasta najlepiej dodawac go stopniowo do mokrych składników, az do uzyskania pożądanej konsystencji, pamiętajac, ze absorbuje więcej wody niz zwykłe maki (np. pszenna). Można stosować samodzielnie lub w połączeniu z innymi makami, w zależnosci od przepisu kulinarnarnego. Błonnik bambusowy jest produktem odpowiednim do przygotowywania posiłków (jako jedn z ich składników) w diecie ketogenicznej (wysokotłuszczowej i niskowęglanowej).
Składniki: 100% błonnik z pedów bambusa w proszku.
Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia), orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 847 kJ/ 209 kcal |
Tłuszcz: | 2,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 2,5 g |
Węglowodany: | 0,2 g |
w tym cukry: | 0,1 g |
Błonnik: | 95 g |
Białko: | 0,1 g |
Sól: | 0,2 g |
Przechowywanie: Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
Producent: WITPAK sp. z o.o. sp.k. ul. Chałubińskiego 13 25-619 Kielce
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.