Opis
Kurkuma 100g
Masa netto: 150g
Producent: Witpak
Kurkuma wyróżnia się bardzo intensywnym żółtopomarańczowym kolorem oraz lekko pikantnym, korzennym smakiem.
Kurkuma stanowi jeden z podstawowych składników przyprawy curry.
W kuchni marokańskiej używa się jej do przyprawiania mięs (zwłaszcza jagnięciny) oraz warzyw. Ze względu na delikatny smak i intensywny kolor kurkumę dodać można również do barwienia ryżu, sosów i zup.
Składniki:
kurkuma mielona
Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia), gorczycę, seler.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
| Wartość energetyczna: | |
| Tłuszcz: | |
| w tym kwasy tłuszczowe: | |
| Węglowodany: | |
| w tym cukry: | |
| Błonnik: | |
| Białko: | |
| Sól: | |
Przechowywanie: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu, z dala od źródła ciepła, chronić przed światłem.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
Producent:WITPAK sp. z o.o. sp.k. ul. Chałubińskiego 13 25-619 Kielce
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.