WITPAK Pektyna 50g

Oznaczenia
Kod kreskowy
5902273877486
Kod PCN
1302201000
Logistyka
Jednostka podstawowa
szt.
Waga
0.6 kg
Opis
PEKTYNA
Masa netto:50 g
WITPAK

Pektyna amidowana ze skórek owoców cytrusowych. Pektynę wykorzystuje się jako Substancję żelującą do wyrobu dżemów, marmolad, galaretek i konfitur.

Przykładowy przepis na dżem: Przygotować 700g owoców oraz 200g cukru*. Do owoców wlać 50 ml wody i zagotować. 10g pektyny** wymieszać ze 100g cukru, całość wsypać do gotujących się owoców intensywnie mieszając. Gotować 3-5 mi nut cały czas mieszając. Wsypać pozostałą ilość cukru, mieszać, nie przerywać gotowania, aż do rozpuszczenia cukru. Kiedy cukier się rozpuści przerwać gotowanie, zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Pasteryzować dżem przez 20 minut.

*Ilość cukru zależy od osobistych preferencji.
**Ilość pektyny zależy od rodzaju użytych owoców; owoce zawierające więcej wody (np. truskawka) mogą wymagać użycia większej ilości pektyny.

Składniki:
pektyna 100%

Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia), orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna:1127 kJ/ 269 kcal
Tłuszcz:0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0 g
Węglowodany:43 g
w tym cukry:43 g
Błonnik:48 g
Białko:0,7 g
Sól:0 g

Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.

WITPAK sp. z o.o. sp.k.
ul. Chałubińskiego 13
25-619 Kielce
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B